08.07.2024

Škole i Agencija u aktivnosti „Praćenja učenika nakon završetka strukovnog obrazovanja“

U novom ciklusu Erasmus+ projekta EQAVET NRP HR provodi se novi ciklus praćenja učenika nakon završetka strukovnog obrazovanja. Pilotiranje ove projektne aktivnosti započeto je s tri škole 2019. godine, a 2024. godine uključeno je 35 strukovnih škola iz cijele Hrvatske. Kroz navedeno razdoblje razrađena je detaljna metodologija provedbe aktivnosti „Praćenja učenika nakon završetka strukovnog obrazovanja“. Dodanu vrijednost trenutnog ciklusa osim većeg broja sudionika čini testiranje informacijskog sustava GRATIS (Graduate tracking information system) namijenjenog za efikasniju provedbu aktivnosti.

27.06.2024

Prvi online susret sudionika Nacionalne suradničke procjene

Predstavnici 6 škola sudjelovali su na online sastanku u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih 26. lipnja 2024. godine.

18.06.2024

EQAVET godišnji sastanak mreže – Bruxelles 2024.

EQAVET-ovi godišnji sastanci mreže dio su Erasmus+ EQAVET NRP projekta kojeg na europskoj razini koordinira EQAVET Tajništvo.Na sastanku se okupljaju predstavnici nacionalnih referentnih točaka uključenih u trenutni ciklus projekta te je cilj okupljanja promovirati rezultate i tekuće aktivnosti članova mreže te predstaviti suvremene teme i izazove u EU povezane s osiguravanjem kvalitete u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Sastanci EQAVET mreže održavaju se u državama koje imaju predstavnike u mreži, a 2024. godine kao domaćin je odabrana Belgija.

08.04.2024

Održana je TREĆA Nacionalna konferencija o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih 4. travnja 2024. u Zagrebu održana je TREĆA Nacionalna konferencija o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju.

Osiguravanje kvalitete u strukovnom obrazovanju u hrvatskoj
22.02.2024

TREĆA Nacionalna konferencija o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju

Pozivamo vas da se pridružite ovom sada već tradicionalnom događanju razmjene znanja, iskustava i ideja o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju.

16.11.2023

#Cedefopvideoawards

#CedefopVideoAward je natječaj koji organizira Cedefop, Europski centar za razvoj strukovnog osposobljavanja (www.cedefop.europa.eu), sa sjedištem u Solunu u Grčkoj i s ciljem promicanja izvrsnosti u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (SOO) u cijeloj Europskoj uniji i izvan nje. Natječaj za 2023. dio je aktivnosti Europske godine vještina te s velikim zadovoljstvom pozivamo  učenike strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Hrvatskoj da svojim sudjelovanjem doprinesu promociji Europske godine vještina.

09.10.2023

Agencija uspješno prijavila još jedan ciklus EQAVET NRP projekta!

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih je ponovno odabrana kao nacionalna referentna točka za strukovno obrazovanje u okviru projekta EQAVET NRP. Projekt traje ukupno tri godine, a započinje 1. rujnom 2023. godine, a završava 31. kolovoza 2026. godine. Ukupno su dodijeljena sredstva u iznosu od 352.191,00€ od čega se 299.363,00 pokriva iz Erasmus+ fondova.

08.05.2023

Nacionalna konferencija o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju 3. svibnja

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održala je drugu po redu Nacionalnu konferenciju o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju.

Konferencija se održala u okviru Erasmus+ projekta - Podrška nacionalnoj referentnoj točki za europski sustav osiguravanja kvalitete u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (EQAVET NRP HR) za razdoblje 2021.-2023. godina, koji za cilj ima unapređenje i promociju alata i instrumenata za osiguravanje kvalitete u sustavu strukovnog obrazovanja na europskoj razini te doprinositi kontinuiranom razvoju  procesa osiguravanja kvalitete obrazovanja kako na razini pojedinih ustanova tako i na razini sustava strukovnog obrazovanja na nacionalnoj razini.

28.04.2023

Druga Nacionalna konferencija o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira drugu Nacionalnu konferenciju o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju kao jedinstveno mjesto za pružanje podrške strukovnim školama u provedbi procesa samovrjednovanja i jačanju unutarnjeg sustava osiguravanja kvalitete te za umrežavanje škola i dijeljenja iskustava i primjera dobre prakse u osiguravanju kvalitete.