Novosti

Oznaka:

peer review

12.12.2022

Održana aktivnost "Istorazinsko vrednovanje" Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (System level Peer Review)

U četvrtak i petak, 1. i 2.12.2022., održana je kolegijalna procjena Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih na temu nacionalnog modela osiguravanja kvalitete u početnom strukovnom obrazovanju u Republici Hrvatskoj

03.10.2022

Uspješno završena aktivnost Nacionalne kolegijalne procjene!

Uspješno je završena aktivnost Nacionalne kolegijalne procjene u sklopu projekta EQAVET NRP HR. Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih koordinirala je aktivnost Nacionalne kolegijalne procjene koja se provodila u tri hrvatske strukovne škole: Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina, Medicinskoj školi Bjelovar i Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci.

12.03.2021

Završen je drugi ciklus transnacionalne suradničke procjene u strukovnom obrazovanju

Donosimo ključne rezultate i postignuća drugog ciklusa međunarodne suradničke procjene u strukovnom obrazovanju u Hrvatskoj..

12.12.2019

Objavljeno istraživanje o kolegijalnoj procjeni i radu EQAVET mreže

Objavljeno je istraživanje o kolegijalnoj procjeni u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (Peer Review) autora Giorgia Allulija provedeno u prvoj polovici 2019. u suradnji s Tajništvom EQAVET-a. Istraživanje pruža uvide u koristi kolegijalne procjene za sustav, a obuhvaća, među ostalim, i kolegijalne procjene koje su organizirale referentne točke za Hrvatsku (Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih), Austriju, Finsku i Sloveniju u sklopu prethodnog EQAVET NRP projekta i u kojem su sudjelovale hrvatske strukovne škole i peerovi

Istraživanje je dostupno na poveznici.

01.10.2019

U Hrvatskoj održan drugi sastanak razvojnog tima za kolegijalnu procjenu

Drugi sastanak razvojnog tima za kolegijalnu procjenu (transnacionalni peer review – TPR) održao se 23. i 24. rujna u Dugopolju u blizini Splita, u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. 

30.05.2019

U Ljubljani održan prvi sastanak razvojnog tima za kolegijalnu procjenu

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u okviru novog EQAVET NRP projekta nastavlja dalje razvijati europsku kolegijalnu procjenu u strukovnom obrazovanju. U zajedničkoj aktivnosti uz Agenciju sudjeluju partneri iz NRP-ova Finske, Slovenije i Estonije, a uz partnere iz NRP-ova sudjeluje i po jedna škola iz svake države. Prvi sastanak razvojnog tima održao se 22. i 23. svibnja 2019. godine u Ljubljani. Partneri su evaluirali uspješnost prethodnog projekta i dogovorili tempo i strukturu rada na novom projektu.