Mađarski pristupi praćenju učenika nakon završetka školovanja na razini ustanova za SOO

Predstavnici Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih boravili su 4. i 5. ožujka 2019. u Mađarskoj s ciljem učenja o mađarskom pristupu praćenja učenika nakon školovanja na razini ustanova za SOO. Posjet je za slovensku i hrvatsku NRT za EQAVET organizirao NOVETAL (mađarska NRT) u sklopu njihovog EQAVET NRP projekta.

Prvog dana studijskog putovanja organiziran je posjet Ferenc Hansági strukovnu školu za turizam i ugostiteljstvo u Szegedu. Škola je jedna od sedam ustanova za SOO odabranih a sudjelovanje u pilot fazi praćenja učenika nakon završetka školovanja koju mađarska NRT razvija u okviru EQAVET NRT projekta. Sudionici su se imali prilike upoznati s instrumentima i smjernicama za praćenje te čuti kakva su iskustva škole u provedbi.

Drugi dan putovanja održao se u sjedištu NOVETAL-a u Budimpešti. Sudionicima je predstavljen razvoj instrumenta, istraživanja motivacija, postojećih praksi i iskustava koja su prethodila izradi instrumenta, kao i predloženim upotrebama rezultata dobivenih praćenjem. Predstavljeni model praćenja bit će testiran i u dvije strukovne škole u Sloveniji.  

Fotografije sa studijskog putovanja možete pogledati na poveznici. Prezentacije su dostupne ovdje.

 

 

 

Studijsko putovanje organizirano je u sklopu EQAVET NRP projekta i sufinancirano sredstvima programa Erasmus +. 

Datum objave: 11.03.2019