Održan prvi trening za nacionalne peerove u Zagrebu u sklopu EQAVET NRP projekta

Dana 17. travnja 2018. godine u prostorijama Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održan je prvi nacionalni trening za provođenje kolegijalne procjene (peer review). Trening je organiziran za potrebe provođenja transnacionalne kolegijalne procjene koja će se održati 15. i 16. svibnja u srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu.  

Sudionice treninga su se upoznale  sa svrhom i procesom peer reviewa u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Na primjerima područja kvalitete koja će se testirati u školi, na treningu je obrađeno sastavljanje agende, intervjuiranje sudionika, davanje povratnih informacija i izradu izvještaja.

Treningu su prisustvovale Dijana Dijanić, nastavnica povijesti iz Poljoprivredne škole u Zagrebu, Mirjana Matanović, pedagoginja Tehničke škole Slavonski Brod te Ana Vojvodić, nastavnica fizike iz Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića iz Zagreba. Na transnacionalnoj istorazinskoj prosudbni u Slavonskom Brodu kao transnacionalni peer sudjelovat će Tiina Halmevuo iz Keude, Finska.

Aktivnost se provodi u okviru EQAVET NRP projekta, a osim u Hrvatskoj, obuhvaća provođenje kolegijalne procjene u Finskoj, Sloveniji i Austriji. 

Prezentaciju s održanog treninga možete pogledati na poveznici

Datum objave: 18.04.2018