Održana radionica izrade izvještaja za praćenje učenika  nakon završetka školovanja

U strukovnoj školi Vice Vlatkovića u Zadru 14. i 14. veljače 2019. održana je radionica izrade izvještaja za pilot projekt praćenja učenika nakon završetka školovanja u sklopu EQAVET projekta. Radionicu je vodio vanjski stručnjak Dubravko Bacalja, a ukupno je sudjelovalo 9 sudionika iz Srednje strukovne škole Vice Vlatkovića iz Zadra, Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića iz Zagreba i Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik te članova ASOO-a.

Sudionicima su predstavljeni obrađeni podaci po školi i pojedinim programima, instrumentarij za obradu i mogući pristupi u obradi podataka i prikazu informacija. Dogovoreno je da izvještaji prate sličnu strukturu kao i sam mjerni instrument, odnosno da se sastoje od 1) uvoda, s osvrtom na informacije o zapošljivosti i o obrazovnim putevima, 2) metodologije te 3) prezentacije podataka i analiza.

Dio radionice bio je posvećen evaluaciji procesa praćenja, s posebnim osvrtom na odaziv na anketu i poteškoće u prikupljanju podataka. Jedan od glavnih zaključaka je da je pravovremena priprema učenika za buduće praćenje ključna za uspjeh jer doprinosi davanju značenja onome što se radi.

Fotografije s radionice pogledajte na poveznici.

Datum objave: 22.02.2019