Poziv na PLA Promicanje kulture kvalitete 11. i 12. lipnja 2018. u Dubrovniku

Agencija za stukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih vas poziva na aktivnost vršnjačkog učenja (PLA – peer learning activity) na temu Promicanja kulture kvalitete koju organiziramo u sklopu EQAVET NRP projekta.

PLA će se održati u hotelu Lero (Iva Vojnovića 14, Dubrovnik), smještenom u blizini starog dijela grada Dubrovnika. Aktivnost će započeti u ponedjeljak, 11. lipnja, u 8:30 i završiti u  utorak, 12. lipnja do 14:00 sati.

Sudionici se mogu prijaviti putem registracijskog obrasca koji se nalazi na sljedećoj adresi https://tinyurl.com/pla-dubrovnik. Rok za prijavu je 20. svibnja 2018. Pripremni online upitnik bit će dostavljen svim sudionicima dva tjedna prije početka PLA-a.

Sudionici PLA sami snose troškove prijevoza i smještaja. Agencija je rezervirala ograničenu količinu smještaja u hotelu Lero. Sudionici koji žele biti smješteni u tom hotelu trebaju potvrditi rezervaciju najkasnije do 15. travnja slanjem maila na booking@hotel-lero.hr s “ASOO” u naslovu. Sudionici koji ne žele biti smješteni u hotelu Lero upućujemo na što raniju rezervaciju smještaja u drugim hotelima radi očekivane visoke popunjenosti u sezoni.

Osnovni ciljevi PLA-a bit će pružanje uvida u različite pristupe, alate i mehanizme potpore i suradnju na nacionalnoj i lokalnoj razini sa svrhom jačanja kulture kvalitete. Prezentacije i uvidi u temu doticat će se sljedećih pitanja: Što znači kultura kvalitete? Kako se nositi s kulturom kvalitete na razinama pružatelja i sustava? Postoje li načini na koje se može utjecati na kulturu kvalitete na obje razine? Postoji li veza između kulture škola/pružatelja strukovnog obrazovanja i upravljanja kvalitetom? Je li moguće poboljšati kulturu kvalitete (na primjer, na razini pružatelja) i kako se to može postići? Imamo li različite pristupe u različitim zemljama kada je u pitanju kultura kvalitete?

Aktivnost je namijenjena predstavnicima Nacionalnih referentnih točaka – NRP-ova (1-2) koji imaju iskustva i/ili koji su zainteresirani za temu promidžbe kulture kvalitete. Budući da nam je jedna od namjera adresirati temu kulture kvalitete i na sistemskoj i na razini pružatelja, ljubazno molimo NRP-ove da proslijede poziv odabranom predstavniku pružatelja SOO iz svojih zemalja koji bi bilo voljni sudjelovati u PLA-u i pružiti uvide iz razine pružatelja SOO (školama).  

U svrhu osiguranja usredotočene i svrhovite rasprave, ljubazno molimo sudionike iz nekoliko zemalja (koje ćemo potvrditi u kasnijoj fazi) da pripreme prezentacije relevantne za temu PLA-a.

Radujemo se vašem dolasku!

Datum objave: 21.03.2018