U Bukureštu održan godišnji sastanak EQAVET mreže

Godišnji sastanak EQAVET mreže održan je u Bukureštu 13. i 14. lipnja. Sastanak su organizirali tajništvo EQAVET-a, Europska komisija i rumunjsko Ministarstvo nacionalnog obrazovanja i Nacionalni centar za tehničko i strukovno obrazovanje i razvoj osposobljavanja.

Na prvoj plenarnoj sesiji o EQAVET-u u kontekstu politika Europske unije održana su izlaganja o osiguravanju kvalitete u SOO-u (Ken Bois d’Enghien, Europska komisija), izvještaj Tajništva EQAVET-a o provedbi Radnog programa EQAVET-a za 2018 i 2019 u sklopu kojeg su bili predstavljeni rezultati istraživanja vezanih uz PLA-ove o organizaciji Tajništva (Sean Feerick i Arancha Oviedo) te studija o Erasmus+ EQAVET NRP projektima koju je predstavio Giorgio Alluli, EQAVET-ov stručnjak.

Sudionici sastanka potom su sudjelovali u grupnoj diskusiji o daljnjem razvoju EQAVET-a sa svrhom osiguranja podrške budućoj europskoj suradnji u osiguravanju kvalitete u SOO, sa zaključcima raspravljenim idućeg dana.

Druga plenarna sesija bavila se radnim programima nacionalnih referentnih točaka za EQAVET kroz Erasmus+ programe, a fokus je bio na načinima na koje NRP projekti mogu doprinijeti kontekstu razvoja EQAVET politika. Izlaganja su održali Michele Grombeer iz Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te predstavnici NRP-ova iz Rumunjske (Carmen Mușat), Slovačke (Lubica Gállová) te Grčke (Antonios Glaros).

U sklopu sastanka predstavljeni su i Erasmus+ projekt „EQAVET in practice“ (Ali Rashidi, koordinator projekta, Folkuniversitetet Uppsala) te rad ETF-a na osiguravanju kvalitete u SOO-u (Mounir Baati), kao i i instrument za upravljanje namijenjen obrazovnim ustanovama ISO 21001 (Sandra Feliciano, Knowledge Innovation Centre).  

Više informacija o sastanku dostupno je na stranicama EQAVET-a.

Datum objave: 14.06.2019