Započelo praćenje učenika nakon završetka školovanja

U sklopu ERASMUS+ EQAVET NRP projekta, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih započela je, u suradnji s tri strukovne škole, pilot prikupljanje povratnih informacija o programima škola i uspjehu bivših polaznika pri zapošljavanju ili nastavku školovanja.

Srednja strukovna škola Vice Vlatkovića iz Zadra, Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića iz Zagreba i Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik tijekom studenog 2018. putem online i telefonskog anketnog upitnika prikupljat će podatke o učenicima koji su završili obrazovanje u 2016./2017. godini. Upitnikom se, uz sociodemografska obilježja i obrazovne i karijerne aspiracije polaznika, prikupljaju podaci o stopi polaznika strukovnog obrazovanja u nastavku obrazovanja ili zapošljavanja (EQAVET indikator 5) te upotreba stečenih kompetencija na radnom mjestu (EQAVET Indikator 6), odnosno o relevantnosti srednjih obrazovnih programa za zapošljavanje u struci ili nastavak obrazovanja.

Samom anketiranju prethodilo je prikupljanje kontakt podataka učenika, stvaranje baza podataka, izrada i testiranje anketnog upitnika, a analiza, obrada i predstavljanje rezultata očekuju se tijekom prosinca 2018. i siječnja 2019. godine.

Datum objave: 09.11.2018